Boeidelen schilderen

Boeidelen schilderen

Zoekt u een erkende buitenschilder voor het schilderen van boeidelen? Dan kunnen we u hier beslist verder helpen. De boeidelen, ook wel dakrandpanelen genoemd, bieden uw huis bescherming tegen invloeden als zon, regen en wind. Boeidelen dienen om de aantal jaar een onderhoudsbeurt te ondergaan en geschilderd te worden. Een klus die u het beste aan een erkende buitenschilder overlaat.

Boeidelen beschermen uw woning

Boeidelen zijn typisch zo’n detail van een woning waar mensen snel overheen kijken. Pas op, want boeidelen zijn wel erg belangrijke details, omdat ze uw woning beschermen tegen grotere schade, zoals lekkages. U vindt de boeidelen in de vorm van afgewerkte houten platen langs dakranden, in de zichtbare houten delen langs een puntdak, in dakkapellen en als afwerking rondom platte daken, denk aan garages en een aanbouw aan uw woning. Laat uw boeidelen eens inspecteren door een professionele buitenschilder om grotere problemen en hoge kosten in de toekomst te voorkomen.

Problemen met boeidelen

Regen kan veel schade aanrichten aan boeidelen, zeker als deze in het verleden niet op de juiste manier zijn geverfd of als er te lang geen onderhoud aan gepleegd is. Het vocht vindt zijn weg langs zwakke plekken in het schilderwerk of aan de randen die niet mooi zijn afgerond. De verf kan hierdoor gaan afbladderen. Daarnaast zorgt jarenlange blootstelling aan uv-straling ervoor dat de verf mat wordt en geen bescherming meer biedt aan de onderlaag. In dat geval moet de oude verflaag volledig verwijderd worden. Daarna wordt de ondergrond ontvet en opgeschuurd. De randen van de boeidelen moeten afgerond worden, zodat water straks niet onder de verflaag kan komen. Ook eventuele houtrotplekken moeten gerepareerd worden. Pas daarna kunt u de boeidelen schilderen.

Uw boeidelen snel in optimale staat!

Zoals u hebt gemerkt, kunt u niet zomaar beginnen met schilderen als u merkt dat uw boeidelen aan onderhoud toe zijn. Het is belangrijk om de boeidelen eerst goed te inspecteren en door een professional te laten repareren. Een klus als boeidelen schilderen moet goed voorbereid worden, alleen op die manier zult u er zo lang mogelijk profijt van hebben. Ook voor het schilderwerk is vakkennis en ervaring nodig. Uw buitenschilder zal doorgaans twee grondlagen verf aanbrengen en deze goed schuren, om daarna de boeidelen af te werken met een laklaag. Voor het beste resultaat worden eerst de randen geverfd en daarna de rest ingevuld. De laklaag mag niet te dik en niet te dun zijn; uw erkende buitenschilder weet precies wat uw boeidelen nodig hebben!

Buitenschilder voor boeidelen schilderen

Door het schilderwerk perfect voor te bereiden, perfect uit te voeren en door met de beste verfsystemen te werken, kan uw buitenschilder ervoor zorgen dat uw woning optimaal beschermd is tegen weersinvloeden. Elke stap in dit proces zal met de grootste zorg worden uitgevoerd. Er gaat niets boven de efficiënte werkwijze van een echte vakman, die overal op bedacht is. Voor u het weet zijn uw boeidelen weer in optimale staat. Kom hier in contact met een erkende buitenschilder in uw omgeving!

Offerte aanvragen

Direct een gratis offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een vrijblijvend prijsvoorstel.
Offerte aanvragen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Erkende buitenschilders in uw regio
  • In heel Nederland actief
  • Vakmanschap en persoonlijke service
  • Scherpe tarieven (vraag een gratis offerte aan)

Terugbelverzoek Buitenschilder