Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Houtrot ontdekt aan uw woning? Dan is het tijd om direct aan de bel te trekken; aan de bel van uw ervaren buitenschilder! Maar ook als u bijvoorbeeld veel houten onderdelen aan uw woning hebt, zoals houten kozijnen, deuren, garagepoorten, dakgoten, boeidelen of drempels, is het een aanrader om deze regelmatig te laten controleren. Houtrot ziet u vaak niet meteen, maar komt pas aan het licht als er veel schade is!

Gevaar van houtrot

Wanneer hout lange tijd nat is kan er houtrot ontstaan. Een vochtpercentage van boven de 35% en een temperatuur van gemiddeld 7 ÂșC is al voldoende om houtrot te laten ontstaan. Het natte hout wordt zacht en begint te rotten. Wanneer u het probleem niet op tijd in de gaten hebt, kan het van kwaad tot erger gaan. Denk bijvoorbeeld aan lekkages door houtrot in kozijnen of dakgoten. Ook kan het hout losraken en gaan breken. In het geval van houten balken van bijvoorbeeld een terrasoverkapping, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het verstandig om met regelmaat een erkende buitenschilder uw houtwerk te laten controleren.

Houtrot waarop letten?

Bij geschilderd houtwerk aan uw woning valt houtrot niet op. De verf verbloemt het probleem. Dit is vaak het geval bij kozijnen. Merkt u dat een kozijn zacht is, dus dat u het hout in kunt duwen, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van houtrot. Een ander signaal dat kan wijzen op houtrot, is als uw ramen of deuren beginnen te klemmen. Let ook steeds op scheuren in het schilderwerk van het hout van uw woning. Het natte hout is gaan uitzetten en begint daardoor scheuren te vertonen. Let bij kozijnen vooral op de horizontale posten, omdat hier gemakkelijk water op blijft staan. Controleer ook steeds of het kitwerk in orde is. Als dit los begint te laten kan vocht ook gemakkelijker in de houten kozijnen trekken. Wanneer het hout onbehandeld is, is het veel gemakkelijker om houtrot te herkennen aan de donkerbruine plekken.

Kan houtrot gerepareerd worden?

In de meeste gevallen, als het houtrot nog niet te ver gevorderd is, is het niet nodig om bijvoorbeeld een volledig kozijn te vervangen. U kunt op de kosten besparen door middel van houtrot reparatie. De delen die aangetast zijn, moeten wel volledig verwijderd worden. Uw erkende buitenschilder heeft daar veel handigheid in. Hij zal al het rotte hout wegsteken, als volgt het hout goed laten drogen en de uiteinden behandelen om nieuwe problemen met houtrot in de toekomst te voorkomen. Onder andere de schimmels in het hout worden hiermee gedood. Daarna vult uw vakman het gat op met een houtrotvuller; een tweecomponenten epoxyhars. Als de plekjes houtrot gerepareerd zijn kan het hout geschuurd, geverfd en afgelakt worden.

Buitenschilder voor houtrot reparatie

Vermoed u dat u last hebt van houtrot? Of hebt u lang geen onderhoud meer laten plegen aan het houtwerk van uw woning? Dan is het hoogtijd om een erkende buitenschilder in te schakelen. We stellen u hier graag voor aan een erkende buitenschilder in uw regio met veel ervaring, vakkennis en eerlijke tarieven!

Offerte aanvragen

Direct een gratis offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een vrijblijvend prijsvoorstel.
Offerte aanvragen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Erkende buitenschilders in uw regio
  • In heel Nederland actief
  • Vakmanschap en persoonlijke service
  • Scherpe tarieven (vraag een gratis offerte aan)

Terugbelverzoek Buitenschilder